Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@19:16:02 GMT

کتابخوانی آلمانی‌ها در سال‌های کرونازده

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۷۵۵۷

کتابخوانی آلمانی‌ها در سال‌های کرونازده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکتوالیته، در کنفرانسی که اخیرا در شهر فرانکفورت و با حضور الکساندر اسکیپیس، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمانی برگزار شد آماری درباره میزان مطالعه آلمانی‌ها در دوران پاندمی و به ویژه در زمان قرنطینه ارائه شد.

طبق این آمار ۲۵ درصد از آلمانی‌ها که عمدتا شامل نسل جوان‌تر می‌شوند گفته‌اند در دوران پاندمی و قرنطینه بیشتر از دوران پیش از کرونا مطالعه می‌کنند، به عنوان مثال ۳۴ درصد از گروه سنی بین ۱۰ تا  ۱۹ سال اذعان کرده‌اند که بیشتر از قبل کتاب می‌خوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته دیگر این آمار مربوط به خرید کتاب است که نسبت به دوران قبل پاندمی تغییر چندانی نداشته و خریداران کتاب در آلمان در سال ۲۰۲۰ همانند سال ۲۰۱۹ به  ۴۳ درصد محدود بوده‌اند.

همانند سایر کشورهای اروپایی آمار اتحادیه ناشران آلمان شاهد افزایش تمایل به مطالعه کتاب‌های الکترونیک و نیز کتاب‌های صوتی در ماه‌های قرنطینه بوده است؛ به طوری که فروش ایبوک تا ۱۶ درصد افزایش یافته و فروش کتاب‌های صوتی نیز با افزایش ۲۴.۵ درصدی پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به سال بی‌کرونا داشته است.

نکته قابل توجه این است که فروش کتاب‌ علی‌رغم بسته‌بودن مراکز مهم فروش کتاب تغییر چندانی نیافته و ثابت بوده است که علت آن تا قسمتی مربوط به پررونق شدن فروش آنلاین کتابفروشی‌ها است که نیمی از فروش را به خود اختصاص داده و بین ۱,۸۶ تا ۲,۲۴ میلیارد یورو درآمد حاصل از فروش را به ثبت رسانده است.

علی‌رغم این آمار امیدوارکننده، کتابفروشان فیزیکی متحمل خسارت کاهش فروش ۹درصدی شده‌اند که مربوط به هزینه‌های افزوده در نیمه دوم نیمه سال ۲۰۲۱ می‌شود. هرچند که فروش آنلاین در همین بازه زمانی از سال نتایج بهتری را نشان می‌دهد. به طور کلی بازار آلمان در همه بخش‌ها با کاهش شدید مصرف در مراکز شهری روبه‌رو شده و مراکز خرید در این کشور تا حدی زیادی نشاط و جذابیت خود را برای خریداران از دست داده‌اند.

کارین-اشمیث فریدریش، رئیس اتحادیه بازار کتاب آلمان در این باره خاطرنشان کرد «علاقه مردم به کتاب ثابت است؛ به‌ویژه در زمان‌های بحرانی مردم به دنبال الهام، اطلاعات مستدل و قابل‌اعتماد و پیداکردن سرگرمی‌های خلاقانه در کتاب‌ها هستند.»

او در ادامه افزوده که در طی ۱۶ ماه گذشته ناشران و کتابفروشی‌های آلمان با تعهد و خلاقیت ‌بی‌سابقه‌ای به کارشان ادامه داده‌اند تا مردم بتوانند حتی در شرایط غیرقابل‌پیش‌بینی به کتاب‌ها و پیشنهادهای کارشناسی برای خرید کتاب و ادبیات روز دنیا دسترسی پیدا کنند. تجارت کتاب الکترونیک پیشنهادات دیجیتالی خود را گسترش داده و توانسته قدرت رقابت خود را در مقایسه با دیگر گروه‌های بزرگ آنلاین افزایش دهد؛ علاه بر این که خرده‌فروشان نیز روابط خود را با مشتری تقویت کرده و اکنون به طور مستمر در تلاش هستند تا شکاف حاصل از کاهش فروش به دنبال تعطیلی امسال را جبران کنند.

الکساندر اسکیپیس هم‌چنین اشاره کرد «امور مربوط به کتاب در آلمان علی‌رغم مشکلات ناشی از پاندمی به طور کلی رضایت‌بخش بوده و کتاب‌فروشی‌های متعددی توانسته‌اند فروش آنلاین خود را به طرز چشمگیری گسترش دهند؛ هرچند هزینه‌های افزایش‌یافته نتایج منفی را در صنعت کتاب به دنبال داشته است.»

کد خبر 620214 برچسب‌ها کتاب - نهادها، مناسبت‌ها و جوایز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • جلسات سری ارتش آلمان به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار گرفت
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ساعت پخش زنده بازی بایرن مونیخ و اشتوتگارت‌ + پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی دورتموند و آگزبورگ + پخش آنلاین