Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:28:05 GMT

آینده متعلق به چاپ دیجیتال است

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۳۵۸۷

آینده متعلق به چاپ دیجیتال است

یک کارشناس چاپ و نشر می‌گوید: کاهش مصرف کاغذ، تغییر ذائقه مخاطبان، رشد نشر الکترونیک و کتاب‌های صوتی، پایگاه‌های خبری برخط، توسعه پلتفرم‌های آنلاین، همه و همه حکایت از آن دارند که آینده متعلق به دیجیتال است.

جلال ذکایی، کارشناس چاپ و نشر در نوشتاری به مناسبت روز «صنعت چاپ» (۱۱ شهریورماه) که در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است: «شاید ۲۰۰ سال پیش که حاج زین‌العابدین مطعبه‌چی اولین چاپخانه سنگی و سربی را در تبریز دایر کرد، فکرش را هم نمی‌کرد که روزی فرابرسد که دنیای صفر و یک جای حروف سربی و دستگاه‌های زمخت چاپ را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوی تونر و جوهر سالونت جایگزین بوی مرکب شود و نرم‌افزارهای آنلاین، چرتکه را کنار بزنند.

حتی بسیاری از مردم عادی هنوز هم باور نمی‌کنند که دنیای دیجیتال به اعماق زندگی بشر رسوخ کرده و باید با این فضا کنار بیایند. جهان در گذار از آنالوگ به دیجیتال، حال و هوای تازه‌ای را تجربه می‌کند. هر روز از گوشه و کنار جهان خبرهای متنوعی بگوش می‌رسد؛ کاهش مصرف کاغذ، تغییر ذائقه مخاطبان، رشد نشر الکترونیک و کتاب‌های صوتی، پایگاه‌های خبری برخط، توسعه پلتفرم‌های آنلاین، همه و همه حکایت از آن دارند که آینده متعلق به دیجیتال است.

صنعت چاپ ایران چندی است که با ماجرای دیجیتال دست و پنجه نرم می‌کند و با این واقعیت کنار آمده است که باید این فضا را جدی بگیرد، هر چند هنوز هستند کسانی که افتخارشان به خوردن نان بازوی‌شان است.

تا پیش از این کمتر کسی فکر می‌کرد لباس و پوشش انسان‌ها هم شکل و شمایل خود را تغییر دهد، اما چاپ دیجیتال حوزه پوشاک را تحت تاثیر قرار داد و امروز محصولات دکوراتیو، لباس و دیزاین داخلی منازل همه و همه رنگ و بوی چاپ دیجیتال به خود گرفته‌اند.

با چاپ در مقابل تقاضا (pod) سد مستحکم تیراژ به یک‌باره فرو ریخت و چاپکاران سنتی را با چالشی جدی مواجه کرد، تا آن‌جا که ناگزیر به تغییر ساختارهای حداقل تیراژ چاپی شدند و شمارگان هزارتایی جای خود را به نسخه‌های محدود داد.

در دنیای دیجیتال روزنامه‌ها قبل از این‌که چاپ شوند خوانده می‌شوند و کتاب‌ها پیش از آن‌که به پیشخان کتابفروشی‌ها برسند در گوشی‌های همراه ذخیره شده‌اند.

تکنولوژی RFID و NFC، گوشی‌های هوشمند را به شعبه بانک همراه تبدیل کرده و بسته‌بندی نیز کاهش جعل و تقلب را مدیون این تکنولوژی می‌داند.

کارگران چاپ امروز بیش از دانش رنگ و چاپ باید به نرم‌افزارها مسلط شوند و کارفرمایان چاپی نیز به موازات فراگیری دانش مدیریت و تسلط بر فرایند چاپ دیجیتال، باید به کسب و کار آنلاین رو بیاورند و این حوزه را جدی بگیرند.

سرعت تغییر در نوآوری‌های جدید آن‌چنان عرصه را بر دست‌اندرکاران چاپ تنگ کرده که برای عقب نماندن از قافله تکنولوژی باید هرروز سایت‌ها و مجلات تخصصی را مرور کنند.

صحافی و عملیات تکمیلی نیز تحت نفوذ و سیطره دیجیتال قرار گرفته است. با این حال، تمرکز بر روی دستگاه‌های چاپ دیجیتال و تعبیه آن در خط صحافی است. به عنوان مثال ماشین‌های مبتنی بر مفهوم چاپ کتاب بر حسب تقاضا که متشکل از تجهیزات چاپ و صحافی در یک خط هستند و بنا به تقاضا می‌توان سفارش یک و یا چندنسخه‌ای کتاب و با حذف تجهیزات صحافی چاپ روی اوراق مجزا را فراهم ساخت و تولیدی سیال را در اختیار می‌گذارد.

هیچ کس واقعا نگرانی‌های چاپ دیجیتال را نمی‌داند، اما همه موافقند که می‌تواند این صنعت را به طور قابل توجهی تغییر دهد. جالب است که هیچ کس در مورد چگونگی به دست آوردن مشتریان بیشتر برای کسب و کار خود نیز صحبت نمی‌کند و این بدان معناست که دیجیتال‌سازی می‌تواند اکنون این امر را عهده‌دار شود.

تمرکز جهان بر حفظ محیط زیست و استفاده کمتر از پلاستیک و یا حتی مرکب‌های دوستدار زمین، تمرکز تولیدکنندگان ماشین آلات را بر روی پایداری محیط زیست بیشتر کرده است و محدودیت در منابع انرژی سمت وسوی تولید تجهیزات را به سمتی سوق داده که در آینده باید منابع کمتر و کمتری را از نظر برق، آب و به ویژه مواد مصرفی استفاده کنند.

از سوی دیگر تحولات چاپ دیجیتال، سازوکارهای نظارتی دولت را نیز با چالش بازنگری مواجه ساخته است. بدون تردید ابزارهای نظارتی و کنترلی سابق، پاسخ‌گوی نیازهای جدید نیست و حاکمیت چاره‌ای ندارد جز بازنگری در قوانین و دستورالعمل‌های پیشین و اندکی تسامح در تدوین ضوابط جدید. 

در یک کلام فضای جدید نیازمند نگاه جدید است؛ نگاهی فراگیر، به‌روز و مبتنی بر دانش.

صنعت چاپ باید بپذیرد با روش‌های سنتی نمی‌توان به نیازهای جدید پاسخ داد.

همه باید بپذیریم آینده صنعت چاپ متعلق به دیجیتال است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز صنعت چاپ چاپ دیجیتال چاپ دیجیتال صنعت چاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۳۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • این قهرمانی متعلق به آنچلوتی است نه بلینگام
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • آرامکو به دنبال استخدام آقای خاص
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟