Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@21:51:48 GMT

هشت سال از انجمن‌های ادبی حمایت نکردند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۸۳۱۹

هشت سال از انجمن‌های ادبی حمایت نکردند

توجه به انجمن‌های ادبی مسئله‌ای است که در هشت سال گذشته به آن توجه نشد.

به گزارش قدس آنلاین، راضیه تجار، نویسنده و دبیرانجمن قلم ایران درباره تصمیم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد درباره اهمیت دادن به انجمن‌های ادبی و اعطای یارانه کتاب به انجمن‌هایی که فروشگاه آنلاین کتاب دارند بیان کرد: اینکه یارانه به انجمن‌هایی تعلق بگیرد که کتابفروشی آنلاین دارند فکر و اندیشه جدیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بخشی حرکت نشر را به انجمن‌ها بسپارند بسیارمفید است به دلیل اینکه شاعران، نویسندگان و پژوهشگران اعضای انجمن‌های ادبی هستند بخشی از آثار این افراد و مولفانی که در کنار آن‌ها هستند در کتابفروشی‌های آنلاین انجمن‌های ادبی ارائه شود، حرکت بسیارخوبی است. با این اقدام هم حرکت از سرچشمه افزایش می‌یابد هم عرضه قابل توجهی در این فروشگاه‌ها دیده می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته نمایشگاه آنلاین کتاب برگزار شد و انجمن قلم هم کتاب هایش را در این نمایشگاه عرضه کرد. غیر از این فروش همیشگی در فروشگاه‌های آنلاین انجمن‌های ادبی وجود دارد. توجه به انجمن‌های ادبی مسئله‌ای است که در هشت سال گذشته به آن توجه نشد. پیش از دولت پیشین انجمن‌های ادبی فعال‌تر بودند. هم از نظر مالی هم اعطای بن کتاب یا حضور در نمایشگاه‌ها مغفول ماندند. تمام آن‌ها را در خانه کتاب و ادبیات تجمیع کردند. باتوجه به انجمن‌های ادبی می‌توان آن‌ها را از این حالت بی خاصیتی بیرون آورد آن هم در صورتی که توان مالی داشته باشند و تامین مالی آن‌ها براساس ضابطه و قانون انجام شود. در دولت قبلی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان انجمن‌های ادبی را در شهرستان‌ها شناسایی کرد و به صورت جزئی از آن‌ها حمایت شد، اما به اهداف بلندشان در این زمینه نرسیدند.

دبیرانجمن قلم ایران با اشاره به اینکه درصورت وجود بانک اطلاعاتی از انجمن‌های ادبی در سراسر کشور می‌توان از آن‌ها از نظر مالی حمایت کرد اظهار کرد: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجمن‌های ادبی را در سراسر کشور می‌شناسدو براساس قاعده و ضابطه از آن‌ها حمایت شود. حمایت‌ها به گونه‌ای باشد که همه اهضاء را دربربگیرد. این مسئله هم به میزان بودجه اختصاص یافته به انجمن ادبی بستگی دارد. یک انجمن ادبی ۲۰۰ عضو دارد بنابر قاعذه از آن‌ها حمایت شود. انجمن‌های ادبی می‌توانند در زمینه چاپ کتاب، خرید کتاب از مولفان، برپایی نمایشگاه‌ها برای عرضه و فروش آثار و راه اندازی جشنواره‌های کوچک ادبی از اعضایشان حمایت کنند. می‌توان در زمینه حمایت از اعضای انجمن‌های ادبی زیاد برنامه ریزی کرد. شیوع بیماری کرونا در کشور به نویسنده لطمه زیادی زد هرچند در این بین ناشران هم حرف‌هایی در این باره می‌زنند و می‌گویند آن‌ها هم از این مسئله آسیب دیدند.

تجاز ابراز کرد: نویسنده یک حق التالیف سه میلیون تومانی بعد از سه سال دریافت می‌کند. برای مواقعی شبیه وضعیت شیوع کرونا در کشور پیش بینی شود تا انجمن‌ها بتوانند از نویسندگان عضوشان که در این مدت آسیب دیدند حمایت کند این مسائل نباید مغفول بماند باید حمایت‌هایی باشد تا از آسیب‌های وارد شده به اعضای انجمن‌ها در زمان‌هایی مانند کرونا به طور اخص یا کامل حمایت شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: راضیه تجار انجمن های ادبی انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل  از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای سیاستگذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

اسماعیلی در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است. این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه ای برگزار نشود.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه‌ پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: طی یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف ها اذعان می کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ، جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد هزار تن خواهیم رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در جزیره قشم
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز