Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و  فناوری ریاست جمهوری، نخستین بسته آموزشی تحت‌عنوان «کارکردهای اجرایی، توجه و تمرکز» با هدف پیشگیری از بروز ناتوانی‌های یادگیری در کودکان پیش‌دبستان و سال اول دبستان طراحی و تولید شد.

این بسته آموزشی از بخش‌های مختلفی چون کتاب راهنمای مربی، کتاب کاربرگ، کارت اشکال هندسی، کتاب و کارت داستان و ابزاری به نام «سوفار برد» که شامل ۳ دسته کارت الگو، مکعب‌‎های رنگی، کش رنگی و تخته یا برد است، تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته علیرضا سبقتی مجری این طرح، این بسته آموزشی در مدارس، در ۲۰ جلسه یک‌ساعته توسط روان‌شناس به کودکان آموزش داده می‌شود و هر جلسه شامل فعالیت‌هایی چون کاربرگ، فعالیت حرکتی، داستان‌خوانی است و در انتهای هر جلسه، کاربرگ‌ها و نمره مربوط به هر فعالیت، به شکل طیف لیکرت به همراه گزارش رفتاری مربوط به آن جلسه، در پورتال ثبت می‌شود.

آموزش هیجان‌های مختلف

بسته دوم موسسه آموزشی سوفار تحت‌عنوان «کارکردهای اجرایی، تنظیم هیجان و بازداری پاسخ» با هدف آموزش هیجان‌های مختلف و شیوه ابراز درست آن در موقعیت به همراه آموزش مفهوم ذهن‌آگاهی و درک هیجان سایر افراد و هم‌چنین معرفی مهارت بازداری پاسخ، طراحی و به چاپ رسید.

این بسته آموزشی که دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، از کتاب راهنمای مربی، کتاب کاربرگ وضعیت صورتی، جورچین صورتی یک، جورچین صورتی دو، کتاب داستان انتخاب صورتی و کتاب نگاه صورتی تشکیل شده است.

در کتاب نگاه صورتی که ایده اصلی آن، شناخت حالت‌های چهره زنان و مردان در سنین کودکی تا اواخر بزرگسالی است، با عکاسی از حدود ۵۰۰ نفر در ۶ حالت هیجانی، در نهایت در حدود ۳۰۰۰ فریم از ۶ هیجان اصلی که شامل شادی، ترس، خشم، غم، انزجار و تعجب است، عکاسی شد. هدف اصلی از این کتاب، آموزش شناخت حالات هیجانی چهره افراد در سنین، جنسیت و در موقعیت‌های مختلف است.

آموزش‌ آنلاین برای ۲۰۰ نفر

هم‌زمان با کسب مجوز ورود به مدارس شهر تهران تا سال ۹۸ و پیش از پاندمی کرونا و تعطیلی آنها در این دوران، در حدود هزار نوآموز تحت آموزش‌های حضوری و مستقیم بسته آموزشی توجه و تمرکز قرار گرفتند و هم‌چنین بیش از ۵هزار نفر از والدین در مناطق ۱۹گانه آموزش و پرورش در جلسات فرزندپروری شرکت کردند و بیشتر از ۲۰۰ ساعت جلسات ویژه موسسان و مدیران مراکز پیش‌دبستانی و دبستان مناطق ۱۹گانه نیز با حضور مربیان، مدیران و موسسان مراکز برگزار شد.

بعد از شروع کرونا و اعمال محدودیت در آموزش حضوری از فروردین ماه سال گذشته، کلاس‌ها به‌صورت آنلاین و مجازی برگزار و تاکنون در حدود ۲۰۰ نفر تحت آموزش‌های آنلاین سوفار قرار گرفتند.

آموزش آنلاین فرصتی را در اختیار این موسسه گذاشت تا بتواند آموزش‌های لازم به نوآموزان و والدین آنان در برخی دیگر از شهرها از جمله اصفهان، قزوین، کردستان، کیش، بوشهر و بندرعباس ارائه دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزی سیستم آموزشی توجه و تمرکز بسته آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است

دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند؛ طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی بوده و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد. همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند، چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند، اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آنها به این شکل است: مشابه آنها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب‌های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند، اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آنها بدهند.

سوالات می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آنها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آنها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند. نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آنها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب جدیدی به آنها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آنها تقویت می‌کنند. در قالب‌های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟